Na ruci, između palca i kažiprsta uskoro bi stotine tisuće zaposlenih u Velikoj Britaniji mogli imati ugrađen mikročip. Mikročip bi trebao poslužiti prvenstveno kao sigurnosna dozvola za ulazak u prostore tvrtke, za otvaranje vrata, printanje, itd. Jednostavnim mahanjem ruke služio bi umjesto kartica koje su danas u upotrebi. Ne radi se o nekoj novoj i revolucionarnoj tehnologiji koja do sada nije bila poznata, već je vrlo slična onim čipovima koji se primjenjuje na kućnim ljubimcima.

Distopija kao realnost

Neke Britanske tvrtke naručile su već čipove i time poručili da su očito spremni za novo doba u svijetu rada. Švedski Biohax, potvrdio je da ima narudžbu jedne velike britanske financijska institucije koja ima tisuće zaposlenih, što bi značilo da Britanci očito imaju namjeru to raditi u većem obimu.

Stoga ne čudi da su britanski mediji, odmah su zavapili te se raspisali o invaziji na privatnost te u pomoć pozvali sindikalce da zaštite radnike, drugi tvrde dolazi vrijeme najezde kiborga u obliku zaposlenih, ili pak pišu od distopijskim vizijama koje su se počele ostvarivati i u skoro vrijeme bit će prisutni u britanskim uredima. JowanÖsterlund, osnivač Biohaxa i bivši piercer, kazao je Telegraphu da njihovi mikročipovi, koji koštaju 150 funti svaki mogu pomoći finacijskim i pravnim tvrtkama da postanu sigurnije.

Svi oni manevriraju osjetljivim dokumentima, čipovi bi im pomogli da znaju tko ih smije vidjeti i tko ih je vidio.

Za 4000 Šveđana mikročipiranje već je nekoliko godina realnost na koju su dobrovoljno pristali, barem ako je suditi prema napisima u medijima o Epicenteru, digitalnom inovacijskom poslovnom centru koji je dom za 100-tinjak tvrtki, mahom čipiranih zaposlenika. Fredric Kaiser, iz Epicentera, čipiran je i vrlo ležeran oko cijele situacije. Razumijem da mnogi razmišljaju o privatnosti i da ih to brine, ja na to gledam kao na inovaciju, volim isprobavati nove stvari i kao netko tko je sklon tehnologiji želim vidjeti kuda će nas to sve odvesti.

Privatnost i etika

Gledano is praktičnog kuta, mikročipovi ugrađeni u tijelu mogu se doživjeti kao pojednostavljenje života u smislu da sve podatke nosite sa sobom i o njima ne trebate brinuti. No tu dolazi i pitanje koje je neizbježno kada se radi o tehnologiji, a to je koliko je ona uistinu sigurna od raznih vrsta zloporaba. Mikročipovi bi trebali služiti tome da su poslodavci i tvrtke sigurniji kada se radi o kretanju radnika i njihovim ovlastima unutar prostora kompanije.

Razine ovlasti trebale bi biti ugrađene u mikročipove, usto bi trebale olakšati život zaposlenih, prilikom mjerenja radnog vremena ili printanja, a tvrde neki, i privatni život bio bi u mnogome lakši kada bi čipovi sadržavali informacije s osobnih iskaznica i bankovnih računa. Etičke dileme rast će što će čipovi biti sofisticiraniji, Za sada mnogi tvrde, poput KPMG-a, ili PwC-a, ne planiraju ih uvesti niti su o tome razmišljali. Britanska tvrtka BioTeq koja se bavi implantiranjem čipova već je čipirala 150 ljudi, tvrde, uglavnom pojedince koji su to željeli. No, isporučili su na testiranje čipove i u Španjolsku, Francusku, Njemačku, Japan i Kinu. 

Izvor: vecernji.hr 

Zaključak

Ovakva situacija u svijetu je samo odraz onoga što tek dolazi. Biblija nam prorokuje da će doći dani kada će svi ljudi biti primorani prihvatiti Žig zvijeri u svoju desnicu ili u čelo. U suprotnom će biti progonjeni i ubijani od strane svijeta i Antikrista. Nicholas Rockefeller, član jedne od najmoćnijih cionističkih obitelji na svijetu, je u jednom razgovoru izjavio da je cilj Novog svjetskog poretka da se svim ljudima na zemlji implantira čip na desnu ruku ili na čelo, bez kojeg nitko neće moći ništa kupiti ili prodati pošto će sav novac biti digitaliziran i svi podaci o identitetu čovjeka će se nalaziti na tom čipu. Baš kao što nam to proriče Sveto pismo.

„I čini da svi, i mali i veliki, bogati i siromašni, slobodnjaci i robovi, prime žig u svoju desnicu ili u svoja čela; i da nitko ne može kupovati ili prodavati, osim onoga tko ima žig ili ime Zvijeri ili broj njegova imena. Ovdje je mudrost. Onaj tko ima razuma neka proračunava broj Zvijeri, jer je to broj jednoga čovjeka; a njegov je broj šest stotina šezdeset i šest. ” (Otkrivenje 13,16-18).

Jednom kada čovjek prihvati Žig zvijeri Biblija nam kaže da se više neće biti u stanju pokajati. Jednom kada prihvatite Žig zvijeri više nema natrag. Jeste li spremni patiti za Krista? Jeste li spremni podnijeti progonstva, gubitak posla, nemogućnost kupnje hrane i samim time podnijeti gladovanje ili ćete prodati svoju dušu Sotoni i prihvatiti Žig zvijeri? Izbor je na vama. Ako još uvijek niste poravnali svoj put pred Gospodinom tada je vrijeme da ga poravnate sada! U suprotnom se nećete moći održati u dane velikih nevolja i progonstava. Preispitajte svoju vjeru!

Poveznice: – Žig zvijeri – metafora ili mikročip?

                     – Spremni za žig Zvijeri ili pečat Božji?