Tako se interseksualne osobe, te roditelji interseksualne djece mogu u rodnom listu izjasniti kod spola kao ‘različito’. Od 2013. bilo je moguće polje za spol ostaviti prazno.

Njemačka je od prvog siječnja postala prva zemlja u EU koja je uvela mogućnost korištenja trećeg spola u službenim identifikacijskim ispravama. Tako se interseksualne osobe, te roditelji interseksualne djece mogu u rodnom listu izjasniti kod spola kao ‘različito’. Od 2013. bilo je moguće polje za spol ostaviti prazno. Katolička i protestantska crkva u Njemačkoj objavile su da nemaju problema s ovom državnom odlukom. 

Izvor: 24sata.hr

Zaključak

Čini se kako s vremenom Rimska crkva i moderne protestantske crkve svojim plodovima sve više javno pokazuju kojem bogu služe. Naravno ne možemo staviti sve protestantske crkve u istu „košaru” jer zasigurno da ima i onih koje su osudile ovaj čin. No činjenica je da se je u cijelom kršćanstvu na globalnoj razini uvukao svjetovni liberalizam (grijeh) u crkve pod izgovorom jeftine milosti Božje.

Kršćani su pozvani izići iz svih lažnih crkvi koje ne propovijedaju zdravo evanđelje Isusa Krista te koje se ulizuju svijetu. Na takvim otpalim i svjetovnim crkvama će Bog ispuniti svoju osudu ako se ne pokaju za svoje postupke (čitaj -> Otkrivenje 2. i 3. poglavlje).

„Zato iziđite iz njihove sredine i odvojite se, govori Gospodin, i ništa nečisto ne dotičite i ja ću vas primiti” (2. Korinćanima 6,17).

„Začujem i drugi glas s neba: ‘Iziđite iz nje, narode moj, da vas ne zadese zla njezina te ne budete suzajedničari grijeha njezinih’!” (Otkrivenje 18,4).

Više o svjetovnom liberalizmu u crkvama možete pročitati na sljedećoj poveznici: Svjetovni liberalizam u današnjim crkvama